Меню

Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка

09.05.2019 г.
18817
Земеделският министър Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка. Той обсъдил това с премиера Борисов вчера, обясни Порожанов пред медиите след разпит в спецпрокуратурата, но отказа да коментира как е преминал. 

Според източници от следствието, разпитите са включвали теми свързани със злоупотреби с европейските средства в сферата на агросектора и по специално мерките по ПРСР.
        
"В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин политически влияя, от гледна точка на един или друг казус, ще си подам оставката", каза Порожанов в коментар за разговора си с министър-председателя.
          
Порожанов заяви, че във ръзка с наложените проверки няма притеснения за всяко едно нещо как е правено. И допълни, че личните му доходи и имущество са декларирани и законни. Аграрния министър посочи още, че според него ДФЗ работи "сравнително добре" и работата му не би се подобрила, ако премине към Министерството на финансите.

Разпитът на Порожанов бе във връзка с разследването срещу осем души, сред които и Миню Стайков, за нарушения с евросредства отпускани от фонд "Земеделие".