Меню

Международни дни на полето - с втори опит на българска земя през 2019

10.05.2019 г.
9759
Въпреки изключителното слабо представяне и липса на интерес от страна на българските земеделци, Германското земеделско дружество (DLG) прави втори опит с организацията на "Международни дни на полето" 2019 в България.

Събитието тази година ще се проведе от 30-и Май до 1-и Юни, в полето за тестови земеделски практики на Аграрния Университет в Пловдив.

Основните вносители и търговци на трактори и агротехника в България на практика бойкотират участието в изложението, тъй като то влиза в разрез с концепцията на обединението на търговците на земеделска техника и провежданият от тях панаир - БАТА АГРО, който пък от своя страна започва следващата седмица на 12-и Май в Стара Загора.В Германия, дните на полето, организирани от DLG (DLG Field Days)  са едно от най-посещаваните и атрактивни събития за земеделците от централна и западна Европа. В България обаче, западноевропейците се сблъскват с утвърден модел на провеждане на събития, който е труден за пробиване. 

Припомняме, че сдружението на вносителите на агротехника у нас - БАТА, бойкотира преди години Международния панаир АГРА в Пловдив, поради неотговарящи на изискванията на изложителите условия - високи цени, открити площи, несъобразяване с климатичните особености на месеците Февруари и Март.