Меню

Румен Порожанов сам поискал имотите на съпругата му да останат тайна

10.05.2019 г.
8931
Министъра на земеделието Румен Порожанов е декларирал пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице. Това се посочва в прессъобщение от страна на Комисията за противодействие на корупцията.

Отказът от публичност е в съответствие с разпоредбата на чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ. На страница 2-ра задълженото лице изрично декларира, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето. Електронната система на регистъра, при публикуване на декларациите, автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е посочил, че не желае да бъде публикувана.

В подадената от него декларация земеделския министър Румен Порожанов е включил информацията за лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и публикуваната на интернет портала на Комисията информация напълно съответства на подадената от него декларация. Комисията, на основание чл. 43, ал. 1 от ЗПКОНПИ, е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от Румен Андонов Порожанов, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

Проверката е приключила с доклад за несъответствие, се казва в официално прессъобщение на КПКОНПИ от днес следобед.

От Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество посочват, че на интернет портала си са публикувани всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г. на лица заемащи висши публични длъжности.

  Антикорупционната комисия разпъвала чадър над министър Порожанов
  10.05.2019 г.
  15533
  Антикорупционната комисия разпъвала чадър над министър Порожанов
  Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество е разпъвала политически чадър над министъра на земеделието Румен Порожанов, като от годишната му декларация за имоти и...
  Виж повече
  Румен Порожанов - МЗХГ - оставка
  09.05.2019 г.
  18818
  Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка
  Земеделският министър Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка. Той обсъдил това с премиера Борисов вчера, обясни Порожанов пред медиите след разпит в спецпрокуратурата, но отказа да коментира...
  Виж повече