Търсене

Румен Порожанов сам поискал имотите на съпругата му да останат тайна

10.05.2019 г.
8791
Министъра на земеделието Румен Порожанов е декларирал пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице. Това се посочва в прессъобщение от страна на Комисията за противодействие на корупцията.

Отказът от публичност е в съответствие с разпоредбата на чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ. На страница 2-ра задълженото лице изрично декларира, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето. Електронната система на регистъра, при публикуване на декларациите, автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е посочил, че не желае да бъде публикувана.

В подадената от него декларация земеделския министър Румен Порожанов е включил информацията за лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и публикуваната на интернет портала на Комисията информация напълно съответства на подадената от него декларация. Комисията, на основание чл. 43, ал. 1 от ЗПКОНПИ, е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от Румен Андонов Порожанов, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

Проверката е приключила с доклад за несъответствие, се казва в официално прессъобщение на КПКОНПИ от днес следобед.

От Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество посочват, че на интернет портала си са публикувани всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г. на лица заемащи висши публични длъжности.

 • Антикорупционната комисия разпъвала чадър над министър Порожанов
  10.05.2019 г.
  15379
  Антикорупционната комисия разпъвала чадър над министър Порожанов
  Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество е разпъвала политически чадър над министъра на земеделието Румен Порожанов, като от годишната му декларация за имоти и...
  Виж повече
 • Румен Порожанов - МЗХГ - оставка
  09.05.2019 г.
  18670
  Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка
  Земеделският министър Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка. Той обсъдил това с премиера Борисов вчера, обясни Порожанов пред медиите след разпит в спецпрокуратурата, но отказа да коментира...
  Виж повече